Държавната консолидационна компания уволни директора на Ел Би Булгарикум“  Николай Маринов.

...
Държавната консолидационна компания уволни директора на Ел Би Булгарикум“  Николай Маринов.
Коментари Харесай

ДКК уволни директора на „Ел Би Булгарикум“

Държавната консолидационна компания уволни шефа на „ Ел Би Булгарикум “  Николай Маринов. Част от обвиняванията към него са необоснован генезис на купеното мляко, както и покупка  на коли на повишени цени. Уволнението се случва дни откакто той афишира, че цените на млечните артикули на предприятието ще бъдат понижени с 30%. Маринов отрече обвиненията. 

 

В края на януари Владимир Русев, тогава член на съвета на шефовете в „ Ел Би Булгарикум “, подава сигнал за неправда при закупуването на коли.

" Този същият господин Русев, пускайки същите тези доноси е дал своя вот със за и е разписал протоколите за съответните неща, които твърди, че били противозаконни ", споделя Маринов.

" Разликата за един автомобил от това, което сме подписали и от оторизирания представител на съответната марка е 30 153лв, т.е. за двата автомобила сме платили по-висока цена в размер на 60 306лв ", дава отговор Русев.

Друго обвиняване към някогашния шеф е, че „ Ел Би Булгарикум “ е купувала мляко с недоказано качество, както и на повишени цени от чужбина.

" Цената към този миг на суровото мляко е към 1,10-1,15лв, а цената, при която са подписани договорите с двете компании са 1,53 и 1,50лв ", показва София Секулова, юристконсулт на компанията.

" Възложено от мен за първи път от десетки години, разбор на качеството на всеки един артикул на Ел би Булгарикум. Всички артикули на са с нужното качество ", твърди Николай Маринов.

Относно качеството на продуктите на пазара новият шеф на „ Ел Би Булкарикум Владимир Русев разгласи:

" Искам да уверя всички жители и консуматори на нашите артикули, че в комерсиалните вериги няма артикули с влошено качество. "

 

За Euronews Bulgaria, Теодор Лазаров.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР